“Üretken Yapay Zeka Uygulamaları Ulusal Konferansı” mız 12.12.2023 tarihinde gerçekleşti.
14 Aralık 2023 | 01:00

Üniversitemiz Yapay Zeka  ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (Gazi Al Center) tarafından düzenlenen “Üretken Yapay Zeka Uygulamaları Ulusal Konferansı” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu'nda yapılan programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Gazi Al Center Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, özel/kamu sektör temsilcileri, uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta; yapay zekanın başta eğitim-öğretim olmak üzere diğer alanlara etkileri, yapay zeka alanında yapılan güncel çalışmalar, yapay zeka ile haber indeksleme, büyüyen ve gelişen siber ve derin dünyada karşılaşılan veya karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ve buna alınabilecek önlemler, genel yapay zeka ve uygulamaları, toplum için değer üretmek, elde edilen ortak düşünceleri, fikirleri ve çıktıları raporlamak ve  bunların kamuoyu ile paylaşılması  gibi konular ele alındı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil yaptı. Yapay zekanın artık toplumsal yaşamı çok etkilediğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Yapay zeka ve teknolojinin geleceğine dair vizyonumuzu ve hedeflerimizi doğru ve sarsılmaz olarak sürdürmeliyiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, şöyle devam etti: “Akademi, sanayi, ve kamu sektörünün iş birliğiyle ülkemizin ve gençlerimizin geleceğini şekillendirmek için önemli adımlar atarken birlikte daha adil, sürdürülebilir ve yenilikçi bir gelecek inşa etmeliyiz.”

Konuşmasında Türkiye’nin yapay zeka vizyonuna da değinen Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, sözlerini “Yapay zekanın sunduğu fırsatları en üst düzeyde değerlendirerek Türkiye’yi bu alanda öncü bir ülke yapma yolunca ilerleyeceğiz” diyerek tamamladı.

Açılışta yapay zeka formunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise, “Günümüzde, yapay zeka sadece teknoloji dünyasının sınırlarını zorlamakla kalmıyor, aynı zamanda iş dünyasını dönüştürüyor ve eğitimde yeni olanaklar sunuyor. Bu teknoloji, sağlık hizmetlerinden ulaşıma, finanstan güvenliğe kadar birçok alanda devrim yaratabilecek potansiyele sahip” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Bu büyük potansiyel ile birlikte, beraberinde getirdiği sorumlulukları ve etik meseleleri de beraberinde getiriyor. Yapay zeka uygulamaları, şeffaflık, güvenlik ve veri gizliliği gibi konularda titizlikle ele alınmalıdır. Bu teknolojinin insanlığa katkı sağlaması için, toplumların bu gelişmelere etik ve sorumlu bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir. Bugün burada, yapay zeka alanında son gelişmeleri, uygulamaları ve gelecekte bizi bekleyen olanakları tartışmak ve bu teknolojinin toplumsal etkilerini anlamak için bulunuyoruz.”

Yapay zeka dünyasının parlak ve heyecan verici geleceği hakkında düşünmek için bir araya gelindiğini anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konferansı düzenleyen Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezimize, düzenleme kuruluna, çok değerli konuşmacılarımıza ve bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan sponsorlarımıza teşekkür ederim. Faydalı bir konferans olmasını, yapay zekanın insanlığı korkutan değil insanlığa katkı sunan bir teknoloji olması temennisiyle hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunarım.”

Açılışta söz alan  Gazi Al Center Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, “Yapay zeka, çağımızın en heyecan verici ve hızla gelişen alanlarından biri olarak karşımızda duruyor. Bu teknoloji, sadece birkaç yıl içinde yaşam tarzımızı, iş dünyasını ve eğitimi kökten değiştirecek bir potansiyele sahip” dedi.

Gazi Al Center Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, şöyle devam etti: “Günümüzde, yapay zeka sadece teknoloji dünyasının sınırlarını zorlamakla kalmıyor, aynı zamanda iş dünyasını dönüştürüyor ve eğitimde yeni olanaklar sunuyor. Bu teknoloji, sağlık hizmetlerinden ulaşıma, finanstan güvenliğe kadar birçok alanda devrim yaratabilecek potansiyele sahip. Ancak, bu büyük potansiyel ile birlikte, beraberinde getirdiği sorumlulukları ve etik meseleleri de beraberinde getiriyor. Yapay zeka uygulamaları, şeffaflık, güvenlik ve veri gizliliği gibi konularda titizlikle ele alınmalıdır. Bu teknolojinin insanlığa katkı sağlaması için, toplumların bu gelişmelere etik ve sorumlu bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir.”

Gazi Al Center Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün burada, yapay zeka alanında son gelişmeleri, uygulamaları ve gelecekte bizi bekleyen olanakları tartışmak ve bu teknolojinin toplumsal etkilerini anlamak için bulunuyoruz. Birlikte, yapay zeka dünyasının parlak ve heyecan verici geleceği hakkında düşünmek, fikir alışverişinde bulunmak ve toplumlarımıza nasıl katkı sağlayabileceğimizi araştırmak için buradayız.”

Konferans programı, uygulama oturumlarının ardından kapanış oturumu ve sponsorlara belge takdimi ile sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yapay zeka formundaki konuşmasına ulaşmak için tıklayınız. 

-1-1-1-1-1-1

background image