"Üretken Yapay Zeka Fırsatlar ve Tehditler Konferansı " 26.02.2024 tarihinde yapıldı.
27 Şubat 2024 | 10:54

Merkezimiz ve Ar-Ge Kurum Koordinatörlüğü işbirliğiyle üniversitemiz akademik personeline yönelik yapay zeka alanında farkındalık oluşturmak ve desteklemek amacıyla düzenlenen "Üretken Yapay Zeka Fırsatlar ve Tehditler Konferansı " 26.02.2024 tarihinde Mimar Kemaleddin Konferans salonunda geniş bir katılımla yapıldı.

Konferansta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız açılış konuşmasında yapay zekanın çağımızdaki önemini ve bu alandaki çalışmaların ülke gelişimi için kritik olduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşması sonrası oturum başkanlığını Rektör Danışmanı ve Merkezimiz Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halil Ibrahim Bülbül ' ün yaptığı panele geçildi. Panelde Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Şeref Sağıroglu “Üretken Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler” , Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Veysel Peker "Sağlıkta Üretken Yapay Zekâ", Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serçin Karataş “Mesleki Gelişiminde Üretken Yapay Zekâ ile Yenilikçi Adımlar ve Yaratıcı Çözümler”, Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Dombaycı “Üretken Yapay Zekâ Etiği”, Gazi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Düzgün “Akademik Araştırmalarda Üretken Yapay Zekâ Kullanımı” adlı sunumları gerçekleştirdiler.

Katılım sağlayan konuşmacılarımız ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Gazi AI Center olarak yapay zekada farkındalık oluşturmaya ve veriden değer üretmeye devam edeceğiz💫

Bu resim için metin sağlanmadı

Bu resim için metin sağlanmadıBu resim için metin sağlanmadıBu resim için metin sağlanmadı